De week van het konijn“De week van het konijn” 

In samenwerking met VLAM.be vestigen we de aandacht op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn. Dit gebeurt aan de hand van videorecepten en stickers met receptideeën. Kookinspiratie vind je ook terug op de vernieuwde konijn.be. De video’s met stappenplannen focussen op haalbare recepten voor elke dag.

Nog niet zeker of jij wel voor konijn zal kiezen tijdens de week van het konijn ? Overtuig jezelf dan met deze vijf ijzersterke troeven van konijn:


heel konijn
1. Zowel konijn in zijn geheel als de delen zijn overheerlijk

Konijn kan je kopen in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens.

2. Mager en overladen met smaak

konijnen billen
Konijn is bekend om zijn fijne smaak. Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager stukje vlees dat makkelijk verteerbaar is. Konijn bevat gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g.

3. Bron van omega 3-vetzuren

Wist je dat konijn vier keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

konijn rollade
4. Van maandag tot feestdag

Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Konijn doet het ook uitstekend in de wok, op de grill of in de pan. Een slaatje of soepje met konijn ? Natuurlijk! Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht. Eenvoudig, licht of feestelijk, konijn kan het allemaal aan.

5. IJzersterk stukje vlees

klik hier 
Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een goeie stoofschotel met konijn is zonder twijfel de lekkerste remedie. Konijn bevat immers veel ijzer