Brood en gebak

Dagelijks wordt in onze winkel diverse soorten brood vers afgebakken. Panotta, Volkoren- en Speltbrood zijn de meest geliefde broodsoorten. Maar onze andere broodsoorten zijn ook zeer populair. Altijd lekker van smaak en lang vers. Naast een uitgebreide keuze in brood heeft u bij SPAR Wijchmaal ook keuze uit de heerlijkste banket- en gebaksoorten. Dagelijks liggen verse gebakjes, croissantjes, koffiekoeken en vlaaien in onze winkels. Kortom: het lekkerste brood en gebak voor iedere dag vindt u bij SPAR Wijchmaal.Spelt bij SPAR Wijchmaal: Een voedzaam oergraan!

Spelt is een graansoort, net als tarwe en rijst. het wordt ook wel 'oergraan' genoemd. Het vindt zijn oorsprong in Mesopotamie, waar het 9.000 jaar geleden al werd verbouwd. Het onderscheidt zich van andere 'bedekte' granen doordat het kaf niet met de korrel vergroeid is. Bij tarwe en rijst is dat wel het geval en moet het kaf eraf 'geraspt' worden. Bij spelt is deze buitenste schil extra hard en deze moet eraf gepeld worden. Dit is een arbeidsintensief proces. Dit gebeurt tussen twee zware, van zandsteen gemaakte, molenstenen, die op een bepaalde afstand van elkaar moeten staan zodat de granen niet geplet worden. De zachte kern, die al die tijd goed beschermd heeft kunnen groeien zit boordevol voedingsstoffen.

Spelt is vaak de vervanger van tarwe en heeft een lekker nootachtige smaak. Het hoge gluten gehalte maakt het brood compact, maar heel mals. Door de complexe ( langzame ) koolhydraten is het brood lichter verteerbaar en houdt u een langer verzadigd gevoel. Bij SPAR Wijchmaal zijn de speltproducten van 100% speltbloem. Probeer het eens. U zult snel overtuigd zijn.